IKT-Servicefag Haugesund

IKT-Servicefag i Haugesund har i flere uker hatt 10- klassinger fra hele distriktet på besøk. Elevene har fått prøvd seg ut på diverse IKT-relaterte arbeidsoppgaver. At elevene faktisk får se hvordan studieplassen ser ut, og at de får møte lærerne er viktig for elevene.

Formålet  med besøket er å gi elevene en smakebit på hva IKT-yrket handler om. De får samtidig stilt oss som jobber på IT-linjen nødvendige spørsmål om det de lurer på. Mange av elevene vi har på besøk har enda ikke klart å bestemt seg for hva de skal søke på av videregående utdanning. Vi skjønner godt at dette kan være problematisk, for hvem har vel svaret på alt når man er 15 år?

Elevene må ta hensyn til hva foreldre og venner råder dem til. Rådgivere og lærere har også sine synspunkter. Arbeidsmarkedet forandrer seg også, og ingen vet hvordan arbeidsmarkedet ser ut om 10 år. Mange elever ønsker kanskje å foreta et valg basert på fornuft og ikke så mye på følelser og interesser. Vi skjønner godt at valget kan være vanskelig, men vårt råd er uansett å velge det man er interessert i. Er man interessert, så blir man også mer motivert.

Det har vært kjempehyggelig å ha dere på besøk. Vi ønsker dere lykke til med studievalget i mars 2017. Kanskje ser vi noen av dere igjen om et par år?  Vi kan iallefall love dere en interessant studiehverdag og et arbeidsmarked som er svært lovende.